Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)


Kik vagyunk mi?

Cégünk az elmúlt pár évben összegyűjtött több mint 250 domain nevet, amelyre építve el tudtuk indítani egy teljesen névre szabható e-mail cím szolgáltatást. Nagyon lényeges, hogy mi nem vagyunk telekommunikációs szolgáltató vállalat, nem kötjük sem tv, sem internet, sem telefon előfizetéshez a szolgáltatásunk igénybevételét, nincs 1-2 vagy akárhány éves hűségnyilatkozat aláírás. Az előfizetett egyedi e-mail címedre úgy tekinthetsz, mint egy személyes tárgyra, ami csak hozzád tartozik. Az előfizetésed fenntartásával hosszú-hosszú éveken át élvezni tudod az egyedi e-mail cím nyújtotta előnyöket!   

Mi a szolgáltatásunk lényege?

Azon kivételezett emberek közé tartozhatsz, akiknek csak a saját teljes nevét tartalmazhatja az e-mail címe, mint pl. egy Dancsó Martina nevű lánynak a martina@dancso.hu e-mail címe. Nincs zavaró szolgáltatónév, nincs zavaró cégnév. Ez miért ritkaság? Az e-mail címekhez domain név végződés szükséges (mint pl. a martina.hu). Ezen domain neveket kizárólagos használói joggal birtokolja valaki. Ha történetesen a mi birtokunkban van a családi neved, az utóneved és/vagy a beceneved domain formája, akkor csak mi tudunk neked névre szabható egyedi e-mail címet biztosítani.

Ha megtetszett a szolgáltatás, akkor csak egy fontos dologra kérünk meg. Megrendelőként tényleg a saját neved legyen az összeállított e-mail címben, tehát a megrendelés adatlapban kitöltött névnek részben vagy teljesen egyeznie kell az előfizetett e-mail címmel. Pl. Szalacsi Lenke néven nem rendelhetsz meg egy benkovics@lorinc.hu e-mail címet. Miért? Vigyázunk a nevekre, vigyázunk a nevekkel való visszaélésre! Ha ajándékba szánod másnak (kitűnő ötlet!), akkor a használója nevével és adataival szükséges a megrendelést leadni. Köszi a megértést!

Mi a megrendelés folyamata?

1. A weboldal elején válassz @ utáni e-mail cím végződést. Itt találhatók a vezetéknevek, keresztnevek és becenevek .hu domain név formában, amelyek megfeleltethetők a saját egyik neveddel.

2. Ezt követően adj meg @ előtti nevet, amely lehet pl. a neved másik tagja, a beceneved, vagy a hobbid megnevezése is (az e-mail cím képzés részletes szabályait lásd az ÁSZF 5. pontjában és alpontjaiban). Fontos, hogy az e-mail címnek kapcsolatban kell lennie a Megrendelő nevével, annak egyik és/vagy mindkét nevét tartalmaznia szükséges!

3. Ezt követően nyomd meg az "E-mail cím ellenőrzése" gombot:
- "Foglalt" státusz esetén válassz másik @ utáni végződést és/vagy módosítsd a @ előtti nevet,
- "Szabad" státusz, azaz szabadon megrendelhető e-mail cím esetén töltsd ki a megrendelést, add meg a személyes adataidat. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

4. A megrendelés utolsó részében válassz az "E-mail cím szolgáltatási csomag" ajánlatok közül, ahol az e-mail címhez különböző méretű tárhelyet tudsz kérni. Az előfizetői csomagok leírását és árát az ÁSZF 9. pontja, vagy az alább található Mennyibe kerül az e-mail cím bérlés? pont tartalmazza.

5. Nagyon fontos, hogy a "Másodlagos (kapcsolattartási) e-mail cím" mezőbe olyan e-mail címet írj, amely címen fogadni tudod a megrendelés visszaigazolását, a számlát és egyéb információkat addig, ameddig nincs aktiválva a megrendelt névre szabott e-mail cím.

6. Ha mindent szabályosan kitöltöttél (egyes hibák esetén jelez a rendszer!), elolvastad és elfogadtad az Általános Szerződési Feltételeket, illetve az Adatvédelmi Szabályzatot a jelölőmezők kipipálásával, akkor a "Megrendelés" gombra kattintva elküldhető a megrendelés. Érdemes a hírlevélre is feliratkozni, mert havonta max. 1 hírlevelet küldünk neked, amely a prémium e-mail cím szolgáltatáshoz méltó ajánlatokat fog tartalmazni (egyedi kedvezményeket és kiemelt ajánlatokat). A megrendelési adataid biztonságban vannak, mert titkosított SSL csatornán keresztül jutnak el hozzánk!

7. A megrendelés elküldését követően kapni fogsz egy automata "rendelés visszaigazolás" e-mailt, amelyben csak azt tudatjuk veled, hogy ezt köszönettel megkaptuk és elindult a rendelésed feldolgozása.

8. A beérkezett megrendelést ellenőrizzük és:
- amennyiben nem felel meg, mert pl. nem a megrendelő nevét, nevének kombinációját tartalmazza az e-mail cím, hiányosak vagy tévesek a személyes adatok, akkor egy "rendelés elutasító" e-mailben tájékoztatunk a hibákról és új/módosított megrendelés leadása válik szükségessé (vagy felvesszük veled a kapcsolatot és pontosítjuk a megrendelés részleteit, hibáit).
- amennyiben megfelel, akkor egy "rendelés elfogadó" e-mailt kapsz, amely tartalmazza az 1. éves előfizetési díj elektronikus számláját, amit 8 napon belül szükséges banki átutalással rendezni. Bankkártyás fizetés egyelőre nem lehetséges, de folyamatban van a fejlesztése!

9. A számla végösszegének átutalása, a bankszámlánkon történő jóváírása után 5 munkanapon belül aktiváljuk a szolgáltatásod, ekkor egy "szolgáltatás aktiválás" e-mailben kapsz tájékoztatást a szolgáltatás elindulásáról, érvényességéről, a belépési azonosítókról (ez utóbbit külön üzenetben is küldheti a Szolgáltató).

10. A szolgáltatás aktiválási értesítését követően az e-mail cím és a tárhely használható.

11. Az egyes készülékek (mobil, tablet, laptop) operációs rendszerének megfelelő levelezési beállításokat a NevemAzEmailem.hu/e-mail-beallitasok menüpont részletesen tartalmazza.

Mennyibe kerül az e-mail cím bérlés?

Akár ingyen is! Az alábbi előfizetői csomagokból választhatsz (bővebben infó az ÁSZF 8. pontjában). A számlát előre állítjuk ki a teljes 1. éves, tehát a 12 havi előfizetői díjról egyben, így nem kell havonta utalgatnod (kivéve ZERO csomag). Az 1 éves előfizetés lejárta után újból 1 éves díjat számlázunk és így tovább. Ha közben - a 60 napos pénzvisszafizetési garancia időtartamán túl - fel kívánod mondani a szolgáltatást, természetesen megteheted, visszautaljuk a nem igénybevett időszak díját.

60 napos pénzvisszafizetési garancia! Amennyiben kipróbáltad és mégsem tetszik a szolgáltatásunk, akkor az e-mail cím aktiválását követő 60 napon belül indok nélkül lemondhatod és visszafizetjük a teljes előfizetői díjat!

ZERO csomag >>> tovább a megrendeléshez!
Előfizetői díj: bruttó Ft/hó (bruttó 0 Ft/év)
E-mail címek száma: 1 db
Mail tárhely: 2 GB
Protokollok: POP3, IMAP és SMTP
Webmail: van (teljes körű)

BASIC csomag >>> tovább a megrendeléshez!
Előfizetői díj: bruttó 416,6 Ft/hó (bruttó 4.999 Ft/év)
E-mail címek száma: 1 db
Mail tárhely: 5 GB
Protokollok: POP3, IMAP és SMTP
Webmail: van (teljes körű)

SILVER csomag >>> tovább a megrendeléshez!
Előfizetői díj: bruttó 499,9 Ft/hó (bruttó 5.999 Ft/év)
E-mail címek száma: 1 db
Mail tárhely: 7 GB
Protokollok: POP3, IMAP és SMTP
Webmail: van (teljes körű)

GOLD csomag >>> tovább a megrendeléshez!
Előfizetői díj: bruttó 583,3 Ft/hó (bruttó 6.999 Ft/év)
E-mail címek száma: 1 db
Mail tárhely: 9 GB
Protokollok: POP3, IMAP és SMTP
Webmail: van (teljes körű)

Hogyan tudom beállítani az eszközeimen (mobil, tablet, laptop) az e-mail fiókot, levelezést?

A levelezési beállításokat az E-mail beállítások menüpontban találod. Pár perc alatt végzel vele és máris használhatod!

Tudok az eszközeimtől (mobil, tablet, laptop) függetlenül is levelezni?

Igen! Tudsz levelezni a webmail felületünkön is, amit a webmail.NevemAzEmailem.hu linken érsz el. Ez egy teljes értékű levelezőprogram, amelyet használva - az eszközeid IMAP letöltési beállítása esetén - szinkronban lesznek a küldött és fogadott leveleid. (Figyelem! BASIC előfizetői csomagban, tehát a 0 GB tárhellyel rendelkező csomagban nincs a webmailben levélfogadás és tárolás, csak küldés.)

Hol jutok friss információhoz a szolgáltatásról, az újdonságokról?

Az érdeklődőkkel minden lényeges hírt, információt a facebook.com/NevemAzEmailem és az instagram.hu/NevemAzEmailem oldalakon osztunk meg, így légy szíves lájkolj bennünket. Itt tájékoztatunk pl. arról, ha újabb és újabb domain neveket vonunk be a szolgáltatásba, ha a levelező szerverünk karbantartását végeznénk és időszakos üzemszünet lesz, stb.

Miért nem tudok előfizetni a magam nevében egy más személy nevére e-mail címet?

Szeretnénk elkerülni, hogy a személynevekkel visszaélés legyen (tekintettel pl. a közéleti személyiségek és az egyéb közismert emberekre). Sajnos utólag nem tudjuk ellenőrizni azt, ha nem a saját nevedre előfizetett e-mail címet ténylegesen olyan valaki használja, mint akinek a nevét, nevének, becenevének kombinációját tartalmazza az e-mail cím. Jobb a békesség, használja mindenki a saját nevét! :-)

Vannak akciók is, amelynek keretében kedvezményesen lehet előfizetni?

Igen, folyamatos és rövid idejű akciókat is szoktunk meghirdetni. Ezen promóciókat a főoldalon tesszük közzé. Jelenleg a +1 HÓNAP INGYEN akciónk fut.

Ingyenes e-mail cím szolgáltatást szeretnél?

Vedd igénybe a ZERO csomagunkat, amely esetén az egyedi e-mail cím mellé 3 GB tárhelyet és teljes körű WebMail elérést kapsz! Másik lehetőség, ha egy családnév, egy utónév, vagy egy becenév .hu domain formája a használói jogodban, kvázi a tulajdonodban van és költségek nélkül szeretnél saját e-mail címe(ke)t, akkor add át nekünk a domain név használói jogát és egy közösen megegyezett darabszámú e-mail cím erejéig ingyen biztosítjuk számodra a szolgáltatást az átadást követő években (a domain névtől függően egyedileg egyezünk meg veled a feltételekről). Ez neked kb. 7.000 Ft/év/cím megtakarítást jelent. Ne habozz, várjuk a domain név ajánlatod az info@NevemAzEmailem.hu e-mail címünkre!

Miért van a 2 GB tárhelynél nagyobb szolgáltatási csomagokra előfizetési díj, miért nem teljesen ingyenes a szolgáltatás?

A szolgáltatás fenntartása és fejlesztése jelentős költséggel jár, amelyet tisztán az előfizetési díjakból fedezünk. Az előfizetési díjakból származó bevétel miatt nincs szükségünk arra, hogy reklám célokra használjuk fel a regisztrációs adataid, amit egyébként minden ingyenes szolgáltató tesz. És még egy lényeges érv mellettünk, hogy az elküldött leveleid láblécében - az aláírásod alatt - nem fog megjelenni sem a mi, sem mások szolgáltatásának hirdetése, ahogy ezt az ingyenes szolgáltatók szintén csinálni szokták.

Ahogy Te is tapasztalod, az ingyenes e-mail cím szolgáltatók napi/heti szinten bombáznak hírlevelekkel és ki tudja hogyan, de mindig tele van a postaládád kéretlen levelekkel. Ezek a szolgáltatók sokszor - akár nem hivatalosan is - kiadják és eladják az e-mail címed más hirdetőknek, illetve a regisztráció során kifaggatnak mindenféle személyes adataidról és szokásaidról (hobbi, érdeklődési kör, végzettség, családi állapot, stb.), hogy így még agresszívebben és még célzottabban tudjanak reklámokkal zaklatni. És nem is gondolnád, hogy mennyi elküldött e-mailed veszik el, mert a fogadó fél levelező szervere - a sok spam kiküldés miatt - letilt bizonyos ingyenes e-mail szolgáltatókat, a tőlük érkező leveleket!

Ezzel szemben mi az e-mail címed és a regisztrációs adataid nem adjuk át másnak és a hozzájárulásod esetén havonta max. 1 db hírlevelet küldünk. Mivel az egyedi e-mail cím egy prémium szolgáltatás, így csak olyan ajánlatokat küldünk ki hírlevélben neked, amely hasonlóan magas színvonalon nyújtott szolgáltatást, vagy prémium terméket és kedvezményt ajánl neked. 

Miért is éri meg neked megrendelni egy teljesen egyedi, csak a saját neved tartalmazó e-mail címet?

Nos, ha nálunk van a családi neved, az utóneved, vagy a beceneved .hu formájú domain neve, akkor csak úgy juthatsz hozzá tisztán a nevedre épített e-mail címhez, ha ezt tőlünk megrendeled. Anyagi érv többek között, hogy 1 db domain név regisztrációs díja egyszeri kb. 2.500 Ft, ezt fent kell tartanod további kb. 2.500 Ft/év díjért és ehhez még bérelned kell egy e-mail postafiókot is kb. 4.500 Ft/év díjért. Ha tehát magadnak tartasz fent egy saját domain nevet és hozzá 1 db e-mail címet, akkor ez a kezdeti kb. 2.500 Ft-os regisztrációs díjon felül évente kb. 7.000 Ft-ba kerül neked és valószínűleg már nem regisztrálható szabadon a saját egyik neved sem. És nem kétséges, hogy a nálunk bérelt, teljesen névre szabható e-mail cím birtokában leszel csak igazán egyedi, ami egyértelműen beazonosít téged, ami meg tud különböztetni másoktól! 

Meg tudom vásárolni az általam használt e-mail címet?

Sajnos nem, viszont az éves előfizetésed megújításával folyamatosan biztosítani tudod, hogy a mindig is a tiéd maradjon.

Meg tudom vásárolni az e-mail címemhez tartozó domain nevet, tehát a @ utáni végződést?

Sajnos nem, ez a mi használói jogunkban van és a szolgáltatás fenntartása érdekében ez a miénk is marad.

Mi történik, ha lejár az előfizetésem?

Az előfizetésed lejárata előtt 4 héttel, 3 héttel, 2 héttel, 1 héttel és a lejárat napján is e-mail üzenetet küldünk neked, hogy újítsd meg az előfizetésed az e-mail címed megtartása és használata érdekében. Ha ezt elmulasztod, vagy nem kívánod tovább fenntartani az előfizetést, akkor a lejáratot követő 1 hónap múlva újra szabaddá tesszük mások számára az e-mail cím megszerzését (egyúttal véglegesen töröljük a postaládádban maradt leveleket). A lejárati időpontot követő 1 hónapon belül még megújíthatod a szolgáltatást, ezt követően már nem!

Tudok automatikus előfizetés hosszabbítást kérni?

Igen, ez a legjobb megoldás! Már a megrendeléskor, illetve a szolgáltatás közben is kérhetsz automatikus előfizetés hosszabbítást. Ez a legegyszerűbb, mert így nem fogod elfelejteni! Ezzel a megoldással mindig csak +1 év előfizetést számlázunk ki automatikusan előre az előfizetésed lejárata végén.

Ha jelenleg foglalt egy kiszemelt e-mail cím, akkor fel tudok iratkozni várólistára?

Igen, van várólista! Amennyiben szükséged lenne egy foglalt e-mail címre, akkor ezt jelezd felénk az info@NevemAzEmailem.hu e-mail címen és felveszünk a várólistára. Ha a kiszemelt e-mail cím előfizetője a későbbiekben nem kívánja azt tovább fenntartani, akkor a bejelentkezések sorrendjében ajánljuk fel a jelentkezőknek a szabaddá vált e-mail címet. 

Tudok kérni az e-mail cím szolgáltatáshoz tárhelyet is, hozzá webmail felületet is?

Természetesen igen! A szolgáltatás megrendelése során válaszd a számodra legmegfelelőbb méretű tárhelyet (a szolgáltatási csomagokat lásd az ÁSZF 8. pontjában), amelyhez automatikusan webmail szolgáltatás is jár.

Tudok utólag módosítani az e-mail cím szolgáltatáshoz megrendelt tárhely méretén?

Igen, bármikor! Amennyiben még nagyobb tárhelyre lenne szükséged, akkor jelezd ezt felénk az info@NevemAzEmailem.hu e-mail címen és az emelt időarányos szolgáltatási díj megfizetése után rendelkezésedre fog állni a megnövelt tárhely. Tárhelyet csökkenteni, azaz lefelé módosítani ingyenesen csak a következő éves előfizetési periódustól tudsz. Előfizetői időszak közben tárhelycsökkentést kérni, azaz lefelé módosítani csak egy 3.000,- Ft-os szolgáltatás módosítási díj ellenében tudsz.

Tudok kérni webcímet és hozzá webtárhely szolgáltatást is?

Igen, de csak bizonyos feltételekkel! Ha szeretnél egy személyes weblapot, blogot, akkor érdemes a nevedre, a szakmádra, vagy a hobbidra szóló webcímet, internet címet választanod. Erre lehetőség pl. egy balogh.tamas.hu típusú személyes, vagy pl. egy villanyszerelo.tamas.hu típusú szakmai, illetve pl. egy blogger.tamas.hu, vagy pl. egy akármi.tamas.hu típusú harmadszintű domain név formát választani. Ez esetben is követelmény, hogy a webcímben a neved valamilyen formában jelenjen meg! 

Harmadszintű domain, mint pl. szobafesto.tamas.hu a hozzá tartozó e-mail cím igénye esetén írj az info@NevemAzEmailem.hu e-mail címre és felvesszük veled a kapcsolatot. Másodszintű domain, mint pl. a tamas.hu típusú internet cím bérlésére nincs lehetőség, ezt a domain nevet csak e-mail cím végződéshez tudod használni! 

Megváltozott a nevem, kaphatok másik e-mail címet?

Ha megváltoztattad a neved pl. férjhez mentél, esetleg elváltál, akkor az aktuális e-mail címed csak az esetben tudjuk megváltoztatni egy általad kiválasztott másik e-mail címre, ha azt még nem fizette elő senki. Ez esetben egy 3.000 Ft-os szolgáltatás módosítási díjat kérünk és az eredeti szolgáltatási feltételek szerint folytathatod a módosított előfizetésed.

Hogyan tudom jelezni, ha a megrendelő, előfizető adatai (név, lakcím, szem.ig.szám, stb.) megváltoztak?

Amennyiben a megrendeléshez képest megváltoztak az előfizető adatai, akkor ezt szíveskedj 15 napon belül jelezni - a megváltozott adatok megküldésével - a másodlagos (kapcsolattartási) e-mail címedről, vagy a szolgáltatási e-mail címedről az info@NevemAzEmailem.hu e-mail címre küldött üzenetben. A szolgáltatás lejárata előtti figyelmeztető e-mailek már a módosított előfizetői adatokat fogják tartalmazni.

Milyen esetben lesz felfüggesztve, vagy megszüntetve a szolgáltatásom, előfizetésem?

Amennyiben spam-elsz, az Általános Szerződési Feltételekbe, az Adatvédelmi Szabályzatba és/vagy jogszabályokba ütköző cselekedetet folytatsz az e-mail cím és a kapcsolódó szolgáltatás használatával, akkor ideiglenesen felfüggeszthetjük a fiókod, súlyos esetben azonnal megszüntethetjük és - akár véglegesen is - visszavonhatjuk az e-mail címed. Néhány példa - nem kizárólagosan - a nem megfelelő e-mail cím használatra: kéretlen levelek tömeges kiküldése, nem a saját nevedben levelezés, hamis regisztrációs adatokkal nem a saját nevedben levelezés, stb. Ha nem vagy benne biztos, hogy az e-mail címed használata szabályos, akkor kérd ki a tanácsunkat a használat tervezett módjáról. Ezzel elkerülheted a kellemetlenségeket és gond nélkül élvezheted az egyedi, névre szabott e-mail cím szolgáltatás nyújtotta lehetőségeket!

Amennyiben a 0 Ft-os ZERO csomagot rendelted meg, akkor csak egy kérésünk van, hogy használd is. Amennyiben 3 hónapig nem történik kimenő levelezés az adott e-mail címről, akkor automatikusan felmondjuk a szolgáltatást és újra megrendelhetővé tesszük az e-mail címet más számára. Kérjük, hogy ezt értsd meg, nem szeretnénk inaktív, csak lefoglalt e-mail címeket.

Mi alapján adjuk meg, hogy mi egy adott családnévnek és utónévnek a névgyakorisága?

Az adatokat hivatalosan egy állami szervezettől vásároltuk meg. A weblapon jelenleg a 2016.01.01-én Magyarországon előforduló születéskori családnevek és első utónevek gyakoriságát adjuk meg (a különböző ékezetes változatok ékezet nélküli megfelelője beleszámításával). A weblapon közölt adatok pontatlanságáért nem vállalunk felelősséget.